Information

  • Vi erbjuder riktigt fina kajaker som lämpar sig såväl till nybörjaren som till den mer erfarne paddlaren.
  • I vår uthyrning ingår kajak, paddel, kapell och flytväst. Använd lämpliga kläder och packa med fördel din telefon i ett vattentätt fodral. Det finns även packluckor i kajakerna där du packa extra kläder, picknick eller varför inte tält för övernattning.
  • Du ansvar själv för din säkerhet. Du bör avgöra ifall du klarar av att paddla i vädret som råder. Du bör även vara medveten om väderväxlingar. Du bör anpassa paddlingen enligt väderförhållanden och förutsättningar.
  • Ifall du aldrig har paddlat tidigare, rekommenderar vi att du utnyttjar vår guidetjänst. Du får då ruttguidning, sällskap och råd av en erfaren paddlare.
  • Polkuped avsäger sig allt ansvar för dina prylar under din paddlingstur.
  • Trots att det kan blåsa, finns det många alternativ där du ändå kan paddla i lä och goda förhållanden. Ta hjälp av våra ruttförslag eller fråga personalen på Mölle, var de anser sig vara bäst förhållanden på basen av vinden.
  • Den säkraste paddlingstiden är sent på kvällen. Vinden lugnar sig ofta efter 19-20-tiden på kvällarna och havet bjuder på mäktig spegel.
  • Du tar hand om våra kajaker. Vår skärgård är stenig och du iakttar försiktighet när du paddlar nära land och i tydligt steniga områden. Du betalar för skador som orsakats av vårdslöshet.
  • Du håller överenskomna tider

rutter polkuped

På bilden har vi några förslag på rutter som passar särskilt bra om man ej är en van paddlare och/eller hyr kajak för tre timmar. Särskilt de lila rutterna är mycket trygga och vindsäkra vid all vind förutom nordanvind. Ofta kan det gå ordentliga vågor på Gloppet, men inne i fjärden, är det inte mer än krusningar. Vid nordanvind är Långbådan runt (orange) igen ett alternativ som ligger i lä. I Börsskärssund ligger ytan alltsomoftast lugn. Rutterna kring Långbådan (den orange) och mellan Marasgrund (kortaste lila) tar ungefär 1,5-2 timmar beroende på paddlingsfart. De kan sedan förlängas enligt angivna förslag. Vill du paddla heldag, rekommenderar vi Molpehällorna, Bredskär eller Halsön runt – men eftersom en del av de rutterna går mer på öppet vatten, rekommenderar vi att du är en van paddlare, har sällskap eller paddlar när vinden inte är så stark. Vill du göra en kort prova-på-tur, kan du paddla runt holmen du ser rakt ut från Strand-Mölle. Den kallas Fjärdsbådan och ligger ca. 1 km från stranden.