sv

+358 50 5366281

Ta kontakt
sv

Uthyrning av kajak

Vi erbjuder riktigt fina kajaker som lämpar sig såväl till nybörjaren som till den mer erfarne paddlaren. I vår uthyrning ingår kajak, paddel, kapell och flytväst. Vi har olika hyrpriser beroende på vilken typ av kajak du vill hyra (premium/bas, singel eller dubbel) och hur länge du vill hyra.


VAD SKA DU TA MED DIG?

Använd lämpliga kläder och packa med fördel din telefon i ett vattentätt fodral. Det finns även packluckor i kajakerna där du packa extra kläder, picknick eller varför inte tält för övernattning. Till den normala säkerhetsutrustningen hör alltid att packa ett extra ombyte kläder som tas med i kajaken, utifall att du skulle bli våt.

BOKNING & BETALNING

Polkuped kajak samarbetar med restaurang Strandmölle. Ifall du bokar kajak på förhand, kan Polkuped kajak ge information om vart du ska betala. Vi har inte möjlighet att vara på plats hela tiden – då betalar du till restaurangen – men om vi finns på plats, betalar du till oss. Boka gärna via kontaktformuläret på hemsidan eller på sms till Thomas 050 3282819

INSTRUKTIONER

Denna video hjälper dig att göra lämpliga inställningar på kajaken.

 
SÄKERHET

Du ansvar själv för din säkerhet. Du bör avgöra ifall du klarar av att paddla i vädret som råder. Du bör även vara medveten om väderväxlingar. Du bör anpassa paddlingen enligt väderförhållanden och förutsättningar.

Ifall du aldrig har paddlat tidigare, rekommenderar vi att du utnyttjar vår guidetjänst. Du får då ruttguidning, sällskap och råd av en erfaren paddlare. Du kan också delta i en av våra gruppaddlingar, t.ex. Torsdagspaddlingarna som arrangeras nästan varje torsdag under sommaren, är särskilt anpassad för nybörjare.

Polkuped avsäger sig allt ansvar för dina prylar under din paddlingstur.

VÄDERVÄXLINGAR

Trots att det kan blåsa, finns det många alternativ där du ändå kan paddla i lä och goda förhållanden. Ta hjälp av våra ruttförslag eller fråga personalen på Strand-Mölle eller Eva på uthyrningen, var de anser sig vara bäst förhållanden på basen av vinden.

Den säkraste paddlingstiden är sent på kvällen. Vinden lugnar sig ofta efter 19-20-tiden på kvällarna och havet bjuder på mäktig spegel.

DITT ANSVAR

Du tar hand om våra kajaker. Vår skärgård är stenig och du iakttar försiktighet när du paddlar nära land och i tydligt steniga områden. Du betalar för skador som orsakats av vårdslöshet.

Du håller överenskomna tider.

Vi har ett brett utbud av kajaker, allt från sportigare lekfulla modeller till stabila nybörjarkajaker. Därtill finns det två barnkajaker samt en dubbel och en trippelkajak.

När du kommer och paddlar hos oss får du en kajak som passar dig och din erfarenhet.

En del av våra kajaker har roder, en del har skädda och en del har inget av de nämnda. Roder är en typ av fena, som du med hjälp av fotpedalerna kan använda för att styra din kajak. Skädda är även den en typ av fena, men som till skillnad från rodret inte går att styra. Skäddan kommer ut som en köl längst bak under kajaken, och kan hjälpa dig att hålla önskad riktning. I en del vågor kan skäddan vara ett mycket tacksamt hjälpmedel.

Dubbelkajaken och trippelkajaken passar utmärkt om du vill paddla tillsammans med någon, eller till exempel om du paddlar med barn. Om du paddlar dubbel/trippel tillsammans med barn sitter du själv bak, medan barnet sitter fram.

Trippelkajaken går bra att paddla två vuxna. Eftersom det blir trångt om man skulle paddla tre vuxna är det inget vi rekommenderar. Däremot är mittenluckan en utmärkt plats för mindre barn, hundar eller varför inte en picknick-korg?

Har du lite äldre barn som gärna vill paddla på egen hand är barnkajakerna ett utmärkt alternativ. Barnkajakerna passar för barn i åldern ca 6-13 år.

I uthyrningen ingår utöver kajaken även all nödvändig utrustning såsom paddel, flytväst och kapell. Vi kan även tillhandahålla en karta om du så önskar.

Ta själv med ett ombyte kläder, vattenflaska och solskydd när du kommer och paddlar. Om du önskar kan du med fördel packa med din egen picknick – vi tipsar gärna om picknickställen!

 

Båthusrundan: Passar bra för absoluta nybörjare och för korta sightseeingturer. Lugn och skyddad sträcka nära stranden. Passar bra även om det är lite blåsigt. Passar även bra till SUP.

Fjärdsbådan runt: Trevligt, kort nybörjarrutt som man både kan paddla och suppa. På Fjärdsbådan kan du se sommarfår beta. Möjligt att ta i land på flera ställen, men fåren är ofta sällskapssjuka (och snälla).

Långbådan runt: Bra nybörjartur. Passar särskilt bra om det är blåsigt på simstrandssidan, för då är denna rutt i lä. Paddla nära stranden. I det smala sundet och längst söderut på kartan är det mycket stenigt. Var aktsam. Om det inte är för lågt vatten, kan du även gena genom sundet strax ovanför texten Grangrund.

Flaket runt: Trevlig, varierad rutt som även passar nybörjare. Lite längre än Långbådan runt, men passar särskilt bra trots att det blåser från syd, väst och ost. Ofta lugnt vatten på hela rutten förutom vid nordlig vind. Paddla nära land och förläng turen vid behov.

Marsskärsberget: Trevlig holme omgiven av massor av sten. I närheten av den blå punkten, finns flera små klippor som möjliggör både tältning och picknick. Det kräver dock mer paddlingserfarenhet, eftersom vinden på Gloppet ofta är starkare än på de mer skyddade rutterna. En korttur kan dock göras till Strandhyddan som är församlingens gård. Där är det möjligt att ta i land och t.ex. picknicka med sjöutsikt.

Halsön runt: Detta är en heldagstur som kräver tidigare paddlingserfarenhet. Varierande tur med både innerskärgård och större vatten. I området nära scoutstugan paddlar du i grunda flador i skydd från vinden och vid scoutstugan kan du ta i land och äta din medhavda lunch. Det finns en riktigt lämplig brygga att ta i land på vid scoutstugan.

(Priserna inkluderar kajak, kapell, paddel, flytväst)

BASKAJAKER:

3 h – 20 euro

Rotomod Ysak

Melker Väderö

Point 65 Buccaneer

Point 65 Club Jack

Vortex Tiderace

Perception Carolina

Perception Expression

Zegul

Oasis 4.30

Virgo

 

PREMIUMKAJAKER

3 h – 35 euro

Melker Rödlöga

Melker Ulvön

 

DUBBELKAJAK

3h – 30€

Liker (trippel)

Oasis Twin

 

BARNKAJAK

3H – 12€


HELDAG:

Baskajaker 35 euro

Premiumkajaker 55 euro

Dubbelkajak 50 euro


FLERA DAGAR 

Baskajaker/premiumkajaker

2 dagar 50 euro/80 euro 

3 dagar 70 euro/105 euro

4 dagar 85 euro/130 euro

5 dagar 95 euro/150 euro

 Vill du hyra för en grupp eller för en tid som inte nämns i prislistan, kontakta oss via [email protected] eller läs mer på sidan gruppbokningar.


050 328 2819

050 5366281

Uthyrning


Kontakt


Molpe simstrand
Sjövägen 272, 66210 Molpe

Företaget


Polkuped kajak erbjuder guidade turer och uthyrning av kajaker, SUP-brädor och cyklar. Vi finns i Molpe som ligger på Finlands västkust, cirka 30 minuter söder om Vasa. Molpe är ett riktigt paradis för dig som älskar havet, att utöva olika sportaktiviteter, simma eller bara njuta av gemenskapen och den fina naturen. Välkommen!

Polkuped Kajak 2020 | Web design by BAMM!

Kontakta oss